1

today my car had the following problem: I was driving with about 80 km/h (ca. 50 mph) when suddenly my Motor didn't react to the gas-penal anymore and I wasn't able to accelerate. The tachometer and the speedometer dropped to zero, while I was still driving. The kilometer display wasn't showing anything anymore. Additional to that all lights showed up.

image of the tachometer

The engine didn't shut down and was still running on idle (even uphill in the second gear). After a short time, the error disappeared again. But it kept coming back regularly.

The error comes together with a bundle of error-logs which are:

Three of them relate to signals/sensors. Therefore, I guess that it's an electrical error. But I have no clue what could be causing it.

The Car is a Ford Focus Tunier 1.6 tcdi diesel 109 PS constructed in 2006 and it has about 156.000 km / 97000 miles

  • 1
    The error codes make sense, but what does "no longer accepts gas" mean? If it's idling, then it's using gas... – Rory Alsop May 29 at 22:40
  • Thank you for your Feedback :) The engine didn't react to the gas-pedal anymore – Yannjoel May 30 at 9:16
1

I had similar problem on Hilux where rev counter dropped and battery and auto transmission temp level lit up whilst driving. Took battery in to check - it was flat and after a recharge, tested good. Took alternator off and got it tested - was also fine. Put it all back together and had it tested - still fine. Only happened intermittently and when vehicle was hot, i.e. highway driving. It was a high resistance corroded connection on the battery terminal. One connector was slightly concave. Took a file and filed it clean and flat and error was fixed.

Hope it helps

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.