1

I got Mercedes A Class W168. Recently I got a weird problem, when I switch the key, only battery & SRS lamps lit at dashboard. Engine, headlamps, radio, horn, windows, power steering work. Wipers, signal lamps, interior & dash lamps, central locking are out of service, even when engine running.

Ceiling lamp turns on for a second then goes immediately.

What would be the problem? It doesn't seem like blown fuse problem to me.

  • since battery and srs lamps are working so it probably wire is lose somewhere and it just sparks enough to light the ceiling lamp i think you should go to the mechanic – Deiknymi Jul 24 '13 at 17:35
  • Which key are you "switching" to? or am I understanding what you wrote incorrectly? "when I switch the key" – cinelli Jul 27 '13 at 8:20
1

With the vehicle off and key out of the ignition locate the fuse box and remove fuse #30 (DAS transponder/RFL/Instrument cluster). Give it about 5-10 second before reinstalling it and then put the key in the ignition and see if everything works. It's possible that the DAS module had gotten a little confused at some point and had placed itself into a limp"-type mode. Pulling the fuse and then reinstalling it will kill the modules power and force a hard reset.

NOTE: If this fixes your issue and for some reason it happens again down the line, Then make sure to have it checked by a shop with MBZ equipment (Star Diagnostics).`

| improve this answer | |
  • Yes that's what I did today, fuse #30 a 7.5A got a contact problem, I unplugged & re-plugged it and viola... Actually I did check all the fuses one by one while flashes on... – Nime Cloud Jul 28 '13 at 20:33
  • 1
    Glad you got it worked out. – cinelli Jul 28 '13 at 23:39
1

It doesn't seem like blown fuse problem to me.

Are you sure about fuses? Did you check all with a multimeter / ohmmeter?

| improve this answer | |
  • questions should be left as comments not answers. – cinelli Jul 26 '13 at 5:00
  • No, I didn't think that multiple fuses can die at once... Dimmed ceiling lamp lits when turned on then goes off when lits at max. Need to read it's logs... – Nime Cloud Jul 26 '13 at 5:46

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.