0

My 97 Accord 2.2 sedan shakes at 60-65 MPH. Just replaced wheel bearings, tie rod ends, upper control arms, front rotors, front brake pads, new tires w/balance and 4-wheel alignment but still shakes at 60-65 MPH. Axles are 3 years old, no grease on tires, no movement in joints. I feel a slight vibration in steering wheel very slight, feel a slight vibration in the driver seat. The car feels over all shaking at 60-65 mph mostly when accelerating. Anybody got any ideas? I'm out. Thanks

1
  • Welcome to Motor Vehicle Maintenance & Repair! Feb 16 '19 at 4:54
2

Two Ideas. 1.) Bent wheel(s). The tires may be new, but a bent wheel will still cause a vibration. Person balancing tires may have missed this. 2.) Bad motor mount(s). The vibration is just especially noticeable at 60-65 MPH. The engine is literally twisting in its old, dry rotted, rubber mounts just enough at 60-65 to cause a very small portion of the engine OR trans axle to contact a portion of the chassis. Thus you feel the vibration in the drivers seat and steering wheel.

2

Re-checking the balancing would be a cheap starting point, along with a close inspection of the wheels, as UAART1 pointed out. If you can locate the corner where the vibration comes from, exchange the wheels/tires positions around and see if the vibration source changes or follows a specific wheel.

After that, shaking under acceleration could be a CV joint.

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.