2

Searching google for that exact text in quotes (what the scanner shows) yields basically no results. What does it refer to?

For some context that lead to this question, I'm not getting my injectors to fire, but I cam getting good spark, and this "Valid Reference Pulse" shows "No", most of the time; the injectors DO fire, but rarely and randomly, and when they do, "Valid Reference Pulse" switches to "Yes" (but only for that second or so).

My distributor is new, and I've also replaced the cam sensor that it came with, but this hasn't changed the behavior. Also, my SECURITY light is off. The scanner shows no codes on the Engine, or OBDII, just a code about the ABS.

Previous maybe somewhat related question that got me to this point Newly built Chevy 350 won't start

  • Maybe a bad crankshaft sensor and or sensor ring. – Moab Jan 28 at 23:14
  • @Moab so before this we weren't getting any spark, either, but I replaced the crank sensor and we got perfect spark afterwards, on all plugs – Brian says Reinstate Monica Jan 28 at 23:25
  • Its something else then, will it start while cranking and shooting some brake or carb cleaner in the intake? – Moab Jan 28 at 23:27
  • @Moab It tries to (not sure if starting fluid is enough to get it going though), and I have the upper intake off right now and I've been testing the injectors with a noid light – Brian says Reinstate Monica Jan 28 at 23:29
  • @Moab the injectors have power, and they're definitely capable of firing (as they fire randomly), but the ECM just isn't telling the injectors to open at a regular pace, and I can't figure out why not – Brian says Reinstate Monica Jan 28 at 23:31

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Browse other questions tagged or ask your own question.