0

I have a 2011 Hyundai Getz. The aircon was only working on high speed, so I had the fan resistor replaced by an aircon mechanic. less than two weeks later the aircon wouldn't turn on at all when I first got in the car, but would kick in after I'd been driving a few minutes. Now the aircon is just not working at all, on any setting. No fan, no cool air, no noise, nothing.

Any ideas?

  • Have you had the aircon system checked - it may have lost refrigerant and needs topping up - a low refrigerant level can cause slow starting... – Solar Mike Jan 23 '19 at 6:05
  • @Solar Mike: I doubt it has something to do with the ac. Sounds like the interior ventilation fan is not working. – Daniel Jan 23 '19 at 9:50
  • @Daniel doubt all you want, still worth checking... – Solar Mike Jan 23 '19 at 10:03
  • @Solar Mike: But if there is "no fan" and the resistor was just replaced this has nothing to do with ac, and op is just using the wrong problem description. – Daniel Jan 23 '19 at 10:09
  • @Daniel in the Q, the OP describes the A/C as kicking in after a few minutes... So, as I said still worth checking... – Solar Mike Jan 23 '19 at 10:11
0
  • Check the resistor, maybe it is not plugged in right or the contacts are corroded. Maybe it is faulty. Those resistors get hot, so a bad soldering point could get loose after some usage.

  • Check the fuses.

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.