1

So I have a truck that has been parked for a year and when I try to jump start it, it turns on but as soon as I put the truck on drive it shuts off so I bought a new alternator and put it in and still keeps doing it can y’all let me know how to fix that, another thing is that when I pour water for the motor it goes straight through and out the back of the motor through a whole, is there suppose to be a plug or cap that belongs there and if so can y’all tell me what it’s called.

  • Welcome to Motor Vehicle Maintenance & Repair! – Pᴀᴜʟsᴛᴇʀ2 Aug 28 '18 at 22:08
  • 1
    The coolant you're adding is likely exiting through a broken hose. If the truck was parked for a year, in a hot or sunny environment, it's very possible for hoses to disintegrate. Also, a bad alternator will not cause the truck to shut off when you put it in drive. Any error codes (Check Engine Light), other unexpected behavior, etc.? – 3Dave Aug 28 '18 at 22:20
  • 1
    That or it froze in winter due to no anti freeze. – Moab Aug 28 '18 at 22:28
0

There are Core plugs or freeze plugs in the block, one of these has probably come out or been damaged which will let water pour out. Sometime if the water freezes because of lack of antifreeze it will push the core plugs out. This could also crack the engine block

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.