1

I have done a head job on the motor now it keeps tripping with the po420 code. Keep in mind timing belt water pump, radiator,fuel pump were replaced at this time as well as the cat and o2 sensors.

Checking voltage at the o2 plug 4 wire sensor I have 2.7 volts on the signal wires and the ground wire has 1.7 volts. I have checked the wire harness for shorts, and everything looks good. Unplug harness for engine still reads high.

Its the up stream sensor. Down stream is between 0.5 and 0.7 fuel trims at start up stft will go up to + 11.7 ltft will then go up to 3. after the loop closes both fuel trims come down to 0.0. Its a walker cat the front cat broke apart inside this happened in 100 miles waiting on a new one. and its the up stream o2 sensor with the high voltage 2.7

What are the chances that the ECM is bad.

3
  • Which sensor are you testing? What are the fuel trims? If you scope the rear 02 what's it doing? The ECM is the very last thing I would suspect. Recheck your work.
    – Ben
    Commented Jun 15, 2018 at 20:57
  • What was the quality of the Cat you installed?
    – Moab
    Commented Jun 15, 2018 at 20:59
  • Its the up stream sensor. Down stream is between 0.5 and 0.7 fuel trims at start up stft will go up to + 11.7 ltft will then go up to 3. after the loop closes both fuel trims come down to 0.0. Its a walker cat the front cat broke apart inside this happened in 100 miles waiting on a new one. and its the up stream o2 sensor with the high voltage 2.7
    – Wes
    Commented Jun 17, 2018 at 18:08

1 Answer 1

1

here is the electrical diagram and troubleshooting chart, several possibilities for this code.

Note: You have 2 Cats on this car.

enter image description here

enter image description here

You must log in to answer this question.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged .