5

I have noticed an annoying issue on my '94 (4th gen) Honda prelude. The digital petrol and temperature gauges appear very faint when starting the car. After about 5 mins they brighten again, only to fade once more a few moments later. This repeats throughout driving.

I've checked the instrument light dimming switch, and its fine (on full).

Would anyone know what could be causing this?

We've had a bit of rain here lately, could that be affecting it?

  • Is there an auto-dimmer turned on somewhere? – Scott Hillson Jan 24 '13 at 22:47
  • @hillsons I dont think so. It also dims right down to the point were it is only barely visible. – MeltingDog Jan 24 '13 at 22:51
  • How do other lights behave? Is it possible they all dim and brighten in unison? Does the effect occur on idle and/or if you press accelerator pedal? – Kromster says support Monica Jan 25 '13 at 9:15
  • @KromStern All the other lights are fine. The effect doesnt seem to be related with the engine speed, though it does seem to have a 'warm up period' of about 5mins where it is completely blank. – MeltingDog Jan 27 '13 at 0:36
2

Sounds like just worn out electrical components. My experience with this is the digital dashes in the 80s Nissan 300ZXs. The flux/residue left on the circuit boards corrodes over time and the corrosion eventually shorts some connections, causing a multitude of symptoms.

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.