7

I have a 2015-Ducati Monster 821 that have started to argue with me. When i turn the key to on - i see the panel light up and the fuel pump etc starts. But when i klick the ignition button, nothing happens. engine starter dont turn, nothing.

I have tried taking the key out and in again a couple of times and suddenly it will start.

The bike has been in neutral and the kickstand up. I have checked for loose wiring but all seems good. Could it be a problem with the imobalizer in the key? Any other ideas?

  • Try eliminate ignition button failure. – krzyski Jun 1 '16 at 12:17
  • @krzyski - how can i do that? – Ripcurl6 Jun 1 '16 at 12:18
  • disassembly switch, disconnect button and contact bare wires to start. – krzyski Jun 1 '16 at 12:21
  • 1
    btw...welcome to the site! Thanks for the question. Cheers! – DucatiKiller Jun 3 '16 at 8:44
  • Did the dealer ever resolve your issue? – DucatiKiller Jun 22 '16 at 10:02
5

You stated that you can get it to start

You need to fuss with the ignition switch and move the key in and out in order to get it to start. More than likely something to do with the physical interface between the switch and the contacts within it.

I only say this is more likely because it is physical and things that are physical/analogue have a higher tendency of failure than an RFID inside a key.

Since you have a 2015 model year, perhaps you can take it to Ducati and have them do some warranty work.

IF you choose to mess with it and make the issue worse and they can detect you did the work, you may void your warranty.

  • Hmm yeah that is true.. I will contact the dealership , and have them check it up. – Ripcurl6 Jun 2 '16 at 7:23
2

So i followed DucatiKiller's answer and sent it in to the dealership. They have no clue to what the problem can be - but are changing the starter. We will see how it will work out.

New update ! ! Edit ; So they changed the starter and it worked about 1 month, and then it just went complete dead.. So it went back in, and now they have changed the ignition button. Time will show if this works.

0

Try to check your battery first , mostly with your issue most of the sources are with the batteries , kindly check also your ignition coil or do a jumpstart just to check.

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.