2

Swift Dzire Battery Sign remains ON in the dashboard lights whenever car is started after 9-10 hrs and Car doesn't move until the battery sign is gone. Battery Sign usually remains ON for 10-15 seconds.

This problem doesn't occur with small parking breaks like If I park for 1 hour and start the car again then this problem is not reproduced.

Battery Sign ON

I went to Maruti Workshop to show my car but as I said that it doesn't occur with small parking breaks , so the problem did not occur in front of Maruti engineers and they checked Battery & Current leakage but no problem was found in that.

There is no fixed pattern to reproduce the problem and it is not occurring Daily .Sometimes it happens daily , sometimes on alternative days. Is there anyone who can help with this problem. What can be the possible Cause ?

Car is purchased in Oct 2014 and only 7577 kms driven.

  • Is it still covered under warranty? You may need to leave it with the mechanic overnight so they can see it for themselves. – Pᴀᴜʟsᴛᴇʀ2 Mar 11 '16 at 14:01
  • Is the battery light the only on on at this point? Are you saying you can't select drive while the light is illuminated? – HandyHowie Mar 11 '16 at 14:03
  • @ᴘᴀᴜʟsᴛᴇʀ2 .... Ya i have left it today at the workshop... but the problem is ... it is happening sometimes ...so the mechanics are also confused that what can be the cause and they have told me clearly that if it doesn't happen in front of them then they won't be able to help . – Abhinav Dua Mar 11 '16 at 14:06
  • @HandyHowie... ya only Battery Light is illuminated. and ya I can't drive, if i try to move the car then it doesn't move .... it moves just 1-2 meter. I have added picture in the question. P.S. This Car is Manual . – Abhinav Dua Mar 11 '16 at 14:09
  • The hand/emergency/parking brake is on in the photo. Is the brake stopping it moving? – HandyHowie Mar 11 '16 at 14:36
1

Problem got reproduced in front of the mechanic after keeping the car for around 24 hrs, They checked the Alternator and Battery Voltage , Both were absolutely fine.

Then they checked Throttle Body , there was Carbon in it ...so they cleaned the carbon and I got my car back . I haven't faced the problem from that day. I hope I won't face the problem in future

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.