3

I recently bought a 1987 Yamaha fz700, and the owner said the headlights didn't work, and I can't figure out what's wrong. We checked some of the wiring out, and the bulb connectors have no power going into them, on the high, or low beam setting. Also the high beam light doesn't light up on the dash when its in high beam mode. Another thing that we can't seem to get working is the turn signals. When they are slides either way, the turn light doesn't light up on the dash, and no power seems to be going to any of the cables in the back. The rear brake light works, but only when the foot brake lever is pressed, not the handlebar one. Fuses were checked and replaced, what else could be wrong? Could it just be some bad wiring from the previous owner?

Edit: There were some extra wires hanging around disconnected in the front of the bike, and when we measured them they were getting about 11v constant voltage, didn't matter if the high/low or turn signals were on.

I'm new to working with motorcycles, but I've had years of experience in wiring, and electronic systems, so I know a few things, but any help, or wiring diagrams could be nice! Thanks

  • Also, there were some extra wires hanging around disconnected in the front of the bike, and when we measured them they were getting about 11v constant voltage, didn't matter if the high/low or turn signals were on – Iqbal Khan May 4 '15 at 4:04
  • The mount as in the plastic part? Or the whole area behind it? Most of the wiring is in the area behind where the headlights are mounted – Iqbal Khan May 4 '15 at 20:18
  • Yeah, upper fairing and all, previous owner replaced the dash I think, might have to check there – Iqbal Khan May 4 '15 at 22:34
  • Bump, Found some extra wires in the front, a mix of negative and positive ones, all get constant voltage around 11v None of them switch on or off when the turn signals or hi/low beam light buttons are pressed, all stay at about 11v, could these maybe be for the dashboard lights? – Iqbal Khan May 5 '15 at 3:35
  • A small console? Like on the dash? or like the lights in the dash? I think the lights in the dash were missing, no light going to them, except for the neutral and oil light, hi/low beam light, and turn signal light don't light up on the dash either. But I think some wires are most likely for the dash lights, rest i'm unsure, I know there should be two pairs of wires for the front turn signals, but I couldn't find any that work with the turn signals – Iqbal Khan May 5 '15 at 4:40
3

A quick Google search resulted in this. I couldn't find the legend for it but I guess it should be fairly straightforward.
It could be bad wiring, bring out the multi-meter!
EDIT
Here's a link to the COMPLETE SERVICE MANUAL . It's in German, so you may need to use a translation service .

FZ700 Wiring

  • Thanks! Its so hard to find a manual for this bike anywhere for free online haha I'll see if I can find anything in the manual to help. And I've had the good old multimeter out! Lol, trying to find out where its going wrong, wish I had some color codes for the wires, but hopefully the manual will have those – Iqbal Khan May 4 '15 at 20:21
2

Finally got a chance to mess around with it and confirmed an answer I found. All the blinker lights have to be connected in order for it to blink. Connected them all and now everything is working with the blinkers!

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.